A siker kulcsa a szolgáltató maga

Az ember mindig arról álmodik, hogy karriert épít, sikeressé válik szakmájában, érintsen az bármilyen területet. Közgazdászként mindig is nagy vágyam volt, hogy egyszer egy nagy vállalat ügyvezetőjeként tekinthessen vissza nevem a névjegykártyámról. Mit sem tudtam még akkor egy cég működéséről. Egyetemista diákként még nyilván a pozíció és az azzal járó előnyök, az egzisztenciális biztonság, a társadalmi tekintély, a szabad alkotás világa és a siker íze ami motivált hogy ezt a célt valaha elérhessem. Meg is tettem érte mindent. Az egyetem utolsó évében már a gyakorlat hatására állásajánlatot kaptam egy nagy banknál. Az ott eltöltött öt évemben megtanulhattam egy nagyvállalat működését, a különböző osztályok egymásra hangolt munkájának fontosságát és azt, hogy ezeken a finom hangszereken kell tudni egy valamire való, jó ügyvezetőnek tökéletesen játszania. Ha valamelyik húr nem pendül, vagy netán elszakad, legyen annak bármi oka, végzetes lehet a vállalati működés hatékonysága és eredményessége tekintetében.

Ma már elmondhatom, hogy jó pár éve, történetesen hét vagy nyolc esztendeje egy ügyvezetői székbe ülök be minden áldott nap. Megtanultam tökéletesen játszani és finomra hangolni azokat a bizonyos „divízió húrokat”, és hála a jó égnek szépen is muzsikálnak. A vállalat forgalma folyamatosan nő, a dolgozók – ahogy én látom – többnyire elégedették és örömmel veszik fel munkájukat a zord és abszolút hétköznapi reggeleken is. Ez nekem mind fontos tényező amikor munkám eredményét és sikerességét vizsgálom.

Van azonban egy másik tényező is, amely leginkább a tulajdonosok figyelmét kelti fel, és az ő mércéjükön nagymértékben meghatározza a megítélését annak, mennyire végzem jól és eredményesen a rám bízott munkát.

Büszkén mondhatom el, hogy mindamellett, a vállalat eredményei évről évre hozzák az elvárásokat, soha semmilyen üzemi baleset, tűzvész, tűzkár, annak veszélye sem merült fel a vállalat életében. Különösen fontos ez számunkra, hiszen több raktárral dolgozunk, amelyekben nagy értékű gépek és készletállomány kerül elraktározásra.

tűzvédelem a cég számára tehát kiemelkedő fontosságú. Több hatósági ellenőrzés is befut amiatt évente a vállalat működése során. Soha semmilyen rendellenességet, veszélyhelyzetet, hiányosságot nem találtak a hatóságok, sem a tűzvédelmi berendezések elhelyezését, sem a riadóterveket, sem a törvény által előírt kötelezettségeknek való megfelelést tekintve. Mondanám, hogy ez az én érdemem, ám legfőképp tökéletes partnerünk lelkiismeretes és profi munkájának köszönhetjük ezeket az eredményeket. Én maximum a kiválasztás hatékonyságára és eredményességére lehetek büszke, mely során sikerült pont rájuk találnom. E területet tekintve tehát sikerességünk kulcsa a szolgáltatónk maga.