Egy bögre, hogy ne legyen több sírás

Két ember élete gyökerestül megváltozik néhány fordulópont után. Például mikor megtörténik az eljegyzés, mikor összekötik életüket és kimondják a rokonok, családtagok előtt a boldogító igent, és nem mellesleg mikor megszületik az első kis poronty, az első gyermek. Ez mindig egy különleges pillanat, mert innen már sosem lesz többet a régi sem a kapcsolat, sem a két ember. Remélhetőleg minden jobb és emelkedettebb lesz, mind a kapcsolat, mind a családi élet, még akkor is, ha lesznek, vannak nehéz pillanatok, olyan mérföldkövek, amiken át kell esni a mindennapi kis rutin gondok mellett.

Nekünk ilyen volt, mikor kislányom három éves lett, és oviba kellett mennie. Egészen egyszerűen nem akarta abbahagyni a sírást, ami egészen addig elfogadható, még az ajtóból el nem távolodunk, és meg nem nyugszik, csakhogy ő azután sem hagyta abba. Tudtam jól, ha egyszer is visszamegyek érte, nem is fogja, de a szülő szíve összeszorul, mikor tudja, hogy gyermeke egész nap sírdogál. Biztattak az óvónénik, hogy nem lesz semmi gond, és egy idő után megbékél, bennem mégsem nőtt a nyugalom egy centit sem. Eltökéltem, hogy beszélek vele, és elmagyarázom neki mi miért történik, és ha elég türelmesen, elég sokszor elmondom neki a dolgokat és válaszolok minden kérdésére, akkor talán ő is beáll a mindennapi rutin teendők szorgos végrehajtójának sorába.

Meglepetésemre sikerült is a dolog. Édesanyám engem mindig is így nevelt, de még én is meglepődtem, hogy ez a módszer mennyire jól működik az én kislányomnál is. Kért azonban egy furcsa dolgot. Kért valamit, ami egész nap vele lehet, és együtt vagyunk rajta. Hát elkezdtem gondolkodni. Egy nyomtatott pólóra gondoltam először, de ugyanaz a ruha mégsem lehet rajta, és hát ha rajta van legkevésbé ő látja, így hát el is vetettem az ötletet. Kaptam egy jó kis oldalt tanácsul, és itt, a https://ajandekozd.hu/ rengeteg ötlet tárult elém. Kiválasztottam végül egy bögrét. Úgy gondoltam, ez teljesen jó lesz számára. Így is lett. A következő naptól sírás nélkül mentünk oviba a bögrével, mindenki nagy örömére.