Hatalmas kincsek, egy oldalon

Már gyerekkorom óta küzdöttem többféle érzékenységgel. Kezdődő glutén érzékeny voltam, ami viszonylag gyorsan kiderült, de a folyamatos kontrollvizsgálatok során kiderült, hogy hála a jó égnek ki is nőttem.. Ugyanez volt a helyzet a tejérzékenységgel is. Sajnos nekem a laktózmentes tej sem lett megoldás, mert én a tej más összetevőjére voltam érzékeny. Ennek hatására miden tejes dolog ki kellett, hogy maradjon az életemből. Ezt őszintén én nem igazán vettem észre, maximum a tejcsoki tiltása jelentett némi rossz érzést, de egyébként, mivel nem is ismertem az ízét ezeknek a dolgoknak, nem okoztak hiányérzetet. Hogy mitől alakult ez így nálam, a mai napig nem tudja senki, nyilván annyira nem is érdekes. Az viszont sokkal inkább, hogy az érzékenység megjelent a kozmetikai szereknél is, és sajnos ez a mai napig nem is szűnt meg.

Én nem használhatok akármilyen terméket. Minden egyes vásárlás egy kész lutri számomra, mert mai napig nem tudom megmondani, hogy melyik márka melyik terméke fog beválni, és melyek lesznek azok, amelyek érzékenységemet aktivizálni fogják. A szépségipar termékeit, mint szempilla spirál, különböző szemhéjfestékek, púderek és alapozók, pirosító, már nem is említem, mert egy-egy új termék beszerzése hosszú és fárasztó procedúra. Az is előfordult már, hogy hátra dőltem a karosszékben, hogy valamely termék bevált, és használhatom, majd egy hónap múlva telítődhetett valamely összetevőjével a szervezetem és allergiás reakciót váltott ki. Nézhettem új után.

Rátaláltam azonban egy oldalra, amely rengeteg terhet levett a vállamról. Rendeltem kezdetben egy érzékeny bőr kezelésére ajánlott nappali arckrémet, és mivel bevált, számos más érzékeny bőrre való terméket is kipróbáltam már innen. Örömmel mondhatom, hogy nekem teljesen használhatóak. Fél év használat után sem jelentkezett nálam semmilyen tünet vagy probléma, így én biztosan rendelni fogok még innen, sőt, egyre több terméket fogok kipróbálni, mert nem csak kényelmes számomra így a vásárlás, de egyfajta bizalom is kialakult, és bátrabban merek új termékeket is kipróbálni.