Milyen hangzást várjunk el egy fülhallgatótól?

Szerencsére a headsetek és fül- és fejhallgatók régóta megkönnyítik az emberek életét, legyen szó telefonálásról vagy zenehallgatásról. Azonban nem szabad elfelejtkezni arról, hogy a két tevékenység nem azonos hangzás beli minőséget feltételez.

Telefonáláshoz persze nem árt, hogyha tiszta emberi hangokat hallunk egy jó minőségű fülhallgatón keresztül, a zenehallgatás azonban ennél érzékenyebb kérdéskör. Az egészen mániákus hangzás- és basszus-függők a fejhallgatóra esküsznek, amik közül, ha tényleg minőséget akarunk választani, a drágább, prémium kategóriát érdemes megvenni. Viszont ha a két funkciót szeretnénk vegyíteni, muszáj lesz a zenei élményből egy kicsit lefaragni, ami nem azzal egyenlő, hogy borzasztó minőségben kell zenét hallgatni a fülessel.

A praktikus, kis méretű fülhallgatók, vezeték nélküli fülesek bármikor a szolgálatunkba állnak a zsebből elővéve, ami a fejhallgatóra nem igaz. A baseus szilikonos és nem szilikonos fülhallgatók mindegyike ezt a balanszot hivatott nyújtani mind a fülbe illeszthető részek, mind az egyéb, könnyű viselet kialakításának terén. Az új típusú, hallójáratba jól illeszkedő szilikon fülhallgatók például fényévekkel minőségibb zenehallgatásra képesek mint a szilárd kialakítású elődeik, mert az illeszkedésnek köszönhetően sokkal kevesebb zajt engednek be, szinte zajmentesnek mondhatók így a telefonálás és a zenehallgatás is nagyobb élmény velük.

A nem szilikonos verziót sem érdemes lebecsülni, mert van, akinek a szilikonnal ellentétben ez a kényelmesebb viselet, illetve sportolás közben nem szeretné teljesen kizárni a környezeti zajokat sem, ugyanis ez némely helyzetben balesetveszélyes is lehet.