Anyósok bevetésen – avagy miért jó, ha nem a családdal szervezed az esküvődet

Mindenki ismeri a családi jó szándékot, ami nem mindig egészen úgy sül el, ahogy mindenki tervezi. A családunk mindig arra fog törekedni, hogy ne maradjunk egyedül a tennivalóink között, a szülőknek pedig különösen szívügye az hogy gyermekeiknek mindenből a legjobb járjon. Véleményük szerint a legjobban ők ki tudják találni, mit akarhat a gyermekük, ezzel azonban az utódok nem mindig értenek egyet.

Sőt! Igazán kényes és nehéz terepen vagy konkrét elképzelés mellett nehezen lehet súrlódásmentesen bevonni a szülőket a szervezésbe, ötletelésbe, pláne a megvalósításba. A szülők sokszor terveznek és le is bonyolítanak gond nélkül bármit kérdezés nélkül és a végén, miután gyermekük kiborult a helyzettől, sértve érzik magukat, vagy csak szimplán elkeserednek. Nehéz ezekben a kaotikus helyzetekben megállnia bárkinek is a helyét vagy megőrizni a hidegvérét.

Ezért néha az a legjobb megoldás, ha nem is idézzük elő ezeket a helyzeteket. Az esküvő megszervezése pont egy ilyen érzékeny terep, ráadásul megsokszorozódik a stresszfaktor, mert a menyasszony és a vőlegény családja egyszerre szeretne segíteni, mindenben, amiben csak tud! Ebben a legnagyobb segítség Vámosi-Nagy Rózsa esküvőszervező lehet, hiszen egy szakember beavatásával mindkét családot illedelmesen le lehet építeni úgy, hogy senki nem fog megsértődni attól, hogy külső kézbe került a szervezés és a nagy napon is felszabadultan tud majd mindenki ünnepelni a szervezkedés és felügyelés, esetleges nézeteltérések terhétől mentesen.