Legyen-e nálunk a kirándulás alkalmával telefon? A válasz egyértelmű, igen.

Eljött a szombat, vége a mókuskeréknek, ilyenkor sokan az aktív kikapcsolódást választják, felpakolják a családot, a kutyát, és elindulnak az erdőbe kirándulni. Mire lehet szükségünk? Élősködők elleni szerek, esetleg gyógyszer, ivóvíz, élelem, zárt cipő, sebtapasz az esetleges sérülések kezelése miatt, és persze telefon. Manapság nagyon sok embernek iPhoneja van. Kirándulás során hasznos és ajánlott masszív tokkal védeni a készüléket, hiszen ha leejtük, akkor lehet belőle hatalmas kár, akár iphone kijelzőcsere, vagy ha akkor a baj, kompletten az egész telefon bánhatja.

De természetesen vannak szakszervizek, ahol gyors, precíz munkát kapunk. Azért is hasznos többet között, ha van nálunk telefon, mert egy-egy kirándulás során mindig fedezünk fel új növényt, vagy esetleg kisállatot, és ha a gyerek megkérdi, mi ez, mi az, megnézhetjük a telefonunk segítségével. Vagy jól jöhet, ha eltévedtünk, és a gps segítségével hamar visszatalálhatunk a főútra. És nem utolsó sorban csodás fényképeket készíthetünk a családunkról a csodaszép naplementében, vagy egy gyönyörű vízesés mellett.

De nagyon figyeljünk arra, hogy lehetőség szerint a közösségi média felületeit, az emailjeinket ne nézegessük, hiszen kikapcsolni, minőségi időt tölteni jöttünk a családunkkal. A mobiltelefon segíti a mindennapi életünket, de nem hagyhatjuk, hogy nélkülözhetetlen is legyen benne.