Nyugdíjas állás – testhezálló munka az örök fiatal generációknak

Ha szeretnénk a nyugdíjunk mellé kiegészítő jövedelmet, vagy csupán szeretnénk a mindennapjainkban visszatérni egy kicsit a munka világába, akkor a nyugdíjas állás lehet számunkra az ideális megoldás. Hiszen ebben a formában motivációnktól, akaratunktól és igényeinktől függően biztonságos és garantáltan megbízható munkáltatókkal kerülhetünk kapcsolatba.

Nyugdíjas állás – testhezálló munka az örök fiatal generációknak

Adódhat az életben több olyan helyzet is, mely során a lehetőség, hogy visszatérjünk a munkaerő piacra több szempontot figyelembe véve ideális választás lehet sokak számára. Ilyen helyzetbe akkor kerülhetünk, ha szeretnénk tapasztalatainkat hasznosítani, vagy ha hiányzik a korábbi munkánkból adódó élmény. Vagy akár ide sorolható szituáció az is, ha anyagi szempontból szükségünk van némi többlet bevételre nyugdíj kiegészítés gyanánt, vagy csupán, ha szeretnénk egy fiatalos közegbe tartozni. Sokak számára motiváló a lehetőség, de az elmúlt évek tapasztalata alapján a legtöbbek számára nem csak anyagi értelemben van pozitív hatással egy-egy pozíció időszakos betöltése.

Ahhoz azonban, hogy élhessünk a lehetőséggel és megtalálhassuk azt a munkát, mely megfelelő lehet számunkra szükséges a megfelelő szövetkezet közreműködése is. A korábban linkelt Nyugdíjtöbblet Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetében egy pontosan erre a célra működtetett szervezetet találunk, amely mögött álló cégcsoport már több mint 13 éve szolgálja az elégedett munkavállalókat. A szövetkezeten keresztül vállalt munka garantáltan rendben van jogi szempontból is, így a munkavállalónak csak 15% személyi jövedelem adóval kell számolnia, nincs semmilyen más közteher, mely a fizetéséből levonásra kerülne. Ebben a formában biztosak lehetünk abban is, hogy a munkánk után járó ellenértéket pontosan és időben meg fogjuk kapni.

Valamint az sem egy elhanyagolható előnye a nyugdíjas szövetkezetnek, hogy a döntés a mi kezünkben lesz mindvégig: vállalhatunk munkát időszakosan, vagy folyamatosan is. A vállalt munkát pedig egyeztetve a munkáltatóval végezhetjük akaratunknak megfelelően 4,6, vagy akár 8 órában is. Azaz a maximális rugalmasság jellemzi a munkavállalás jelen formáját, annak érdekében, hogy a motivációnktól és az igényeinktől függően mi hozhassuk meg a döntést.

Fontos lehet a kérdés, hogy kik vehetik igénybe, illetve kik azok akik számára ideális a szövetkezet által nyújtott megoldás?

Nos az öregségi nyugdíj ellátásban, vagy korkedvezményes nyugdíjellátásban, átmeneti bányászjáradékban részesülők számára adott a lehetőség. A munkavállalók ha szívesen vállalnak munkát a szövetkezet partnereinél természetesen a nyugdíjas korral együtt járó előnyeikről sem kell, hogy lemondjanak. Azok, akik a korkedvezményes és, vagy rokkantsági nyugdíjban részesülnek egyelőre sajnos nem tud igénybe vehető megoldást nyújtani a Nyugdíjtöbblet szövetkezete sem.

Ha érdeklik a lehetőségek, és az azzal kapcsolatos részletek, akkor célszerű felkeresni a Nyugdíjtöbblet weboldalát, ahol a szükséges információkon felül a jelenleg elérhető pozíciókkal kapcsolatosan is megtalálhatunk minden szükséges információt.