A sokszínűség hátrányai

Az ember azt gondolja, egyébként teljesen jogosan, hogy minél több színű egy társaság, annál hatékonyabb tud lenni a munkavégzés és annál magasabbra tudnak repíteni egy vállalatot, hiszen számtalan dologban különböző szempontból tekintenek a problémára és lehetőségre egyaránt, ezért különböző oldalát fogják meg a lehetőségeknek és veszélyeknek is, így szinte mindenre fel tudnak készülni, a váratlan eseményeket is beleértve. A sokszínűségen érhetjük a nők és férfiak arányát, a pályakezdők és szeniorok vegyes társaságát, a tapasztalattal rendelkezők és még zöldfülűek együttműködését egyaránt, de természetesen azt is, hogy különböző népcsoportok, különböző nemzetiségű és így kultúrájú emberek dolgoznak együtt.

Az én vállalatomban minden réteg megtalálható, a már nyugdíjas, hihetetlen szakmai tapasztalattal rendelkező idősek körétől a pályakezdő, még hihetetlen módon lelkes, de kicsit tudatlan fiatalokig, akik pont abban erősek, ami a gyengeségük is, hiszen hihetetlen módon szeretnek kísérletezni, és újdonságokat behozni a vállalat életébe. De található nálunk még főiskolás gyakornok is, vagy épp mondhatom, hogy a férfiak és nők aránya is kiegyenlítődni látszik, legalábbis nagyon nagy elhúzás nincs a csoportok között.

Nálunk is több nemzetiség dolgozik mindezek között együtt. A vállalati nyelv az angol, amit mindenki tökéletes szinten beszél, ezért az egymás megértésében nincs is gond, legalábbis ami a nyelvet illeti, nincs. Látható ugyanis egy feszültség, ami az idő előre haladtával folyamatosan növekszik, és mint kiderült a különböző kultúrák összecsapódásából fakad, de az interkulturális tréning egy csapásra meg is fogja pont emiatt oldani. Nagyon sokáig gondolkodtam, hogy mi lehet a baj, és a kogwheel segítségét kértem, akikkel már a cég alapítása óta szorosan együtt dolgozunk, és megoldást is hoztak azonnal a problémára. A sokszínűség hátrányát ezzel ki is küszöböljük, és már csak az előnyei maradnak, amik hihetetlen magaslatokba emelik majd a céget hosszú távon.